Cum stabilim marimea potrivita a scutecului?


cum stabilim marimea scuteculuiChiar daca este tinuta sub tratament, incontinenta severa necesita in plus respectarea unor reguli de igiena personala aparte. Persoanele cu incontinenta pot avea o igiena corespunzatoare folosind produse tip scutece absorbante, speciale pentru adulti (cunoscute popular sub denumirea de pampers pentru adulti). Acestea confera o protectie excelenta datorita materialului cu capacitate mare de absorbtie, impiedica scurgerile si protejeaza impotriva mirosurilor neplacute. Astfel, pielea ramane uscata, fara iritatii sau roseata.

Eficienta scutecului de incontinenta este strict influentata de alegerea masurii potrivite. Pentru a fi siguri ca scutecul protejeaza cat mai bine, multi pacienti sau apartinatori aleg o marime mai mare, presupunand ca va contine mai mult corp absorbant (direct proportional cu marimea) si, implicit, va absorbi mai bine decat unul mai mic. Aceasta practica nu este recomandata din mai multe motive:

  • scutecul trebuie sa se fixeze perfect pe corp, asemeni lenjeriei intime: sa acopere integral suprafata ce necesita protectie si sa nu fie prea larg sau prea stramt
  • daca scutecul este prea mare, lichidul se va scurge prin locurile neacoperite; astfel, chiar daca suprafata de absorbtie este mare, lichidul nu va fi inmagazinat in corpul absorbant, deci scutecul nu va putea proteja eficient
  • pe de alta parte, daca scutecul este prea mic, pot aparea o serie de inconveniente:
  • o nu se va lipi corespunzator in lateral si se poate desprinde datorita presiunii prea mari;
  • o nu reuseste sa acopere integral suprafata corpului pe care trebuie sa o protejeze si nu poate retine toata cantitatea de lichid;
  • o pielea nu mai respira si atunci se poate irita

In concluzie, la fel ca in cazul oricarui articol de imbracaminte, produsul pentru incontinenta trebuie sa aiba marimea potrivita celui care il poarta. Numai atunci se vor elimina scurgerile, iar pacientul va fi in siguranta pe durata folosirii scutecului. Marimea potrivita fiecarui pacient se stabileste foarte usor:

Pasul 1: care este masura taliei?

Masurati cu un centimetru circumferinta taliei pacientului. In functie de valoarea obtinuta, veti putea putea alege marimea potrivita (S, M sau L).

Pasul 2: incadrati masura obtinuta in unul din intervalele de mai jos.

In tabelul urmator sunt prezentate cele 3 marimi si cirfumferintele corespunzatoare fiecareia:

Marime

Circumferinta talie

S

50 - 80 cm

M

70 - 120 cm

L

100 - 150

In cazul in care numarul gasit este intre 2 marimi, va rugam sa o alegeti cea mai mica (ex:. pentru 75 cm alegeti marimea S).