Produse igienice pentru incontinenta


In ciuda eficientei anumitor metode de tratament, exista situatii in care utilizarea produselor igienice absorbante precum tampoanele sau scutecele pentru adulti nu poate fi evitata. Aceste produse confera maximul de siguranta si confort, imbunatatind simtitor calitatea vietii persoanelor afectate.

Expunerea pielii la umiditate si la substantele agresive din urina si materiile fecale conduce la inflamatii si macerarea epidermepampers incontinenta urinarai – stratul pielii care asigura bariera de protectie a organismului fata de mediul extern. In plus, mantaua lipo-proteica acida a pielii este compromisa (stratul epidermei care asigura protectie impotriva microorganismelor si substantelor chimice), iar bacteriile pot penetra pielea cauzand dermatite, eczeme, eritem (inrosirea pielii) etc.
Din acest motiv se impune mentinerea unei igiene riguroase prin spalarea si curatarea cu regularitate a pielii din zona genitala, utilizarea de produse absorbante de calitate si protejarea pielii prin aplicarea de creme speciale.

Schimbul fiecarui scutec trebuie insotit de o toaleta riguroasa a zonei genitale cu apa si sapun, sau cu spuma speciala de curatare cu pH neutru (de ex. Menalind spuma). In special in cazul pacientilor imobilizati la pat, spuma de curatare este o alternativa eficienta si comoda, nefiind nevoie de apa. De asemenea se recomanda ca dupa efectuarea toaletei , pielea din zona genitala sa fie protejata prin aplicarea unei creme speciale (de ex. Menalind crema) pentru a reduce riscul iritatiilor, micozelor si escarelor.

Scutece pentru incontinenta urinara/fecala
Avand o capacitate excelenta de absorbtie, scutecele pentru incontinenta Vlesi combina protectia eficienta cu delicatetea fata de piele si usurinta in aplicare.

Scutecele sunt disponibile in 2 variante:

- Scutece Vlesi pentru incontinenta severa (potrivite si pentru protectia pe parcursul noptii)

scutece adulti vlesiScutecele pentru incontienta severa Vlesi Slip (superabsorbante) sunt concepute special pentru persoanele cu incontinenta urinara si/sau fecala severa. Datorita corpului absorbant cu continut crescut de particule de polimer superabsorbant (SAP) - care transforma urina intr-un gel vascos, scutecele superabsorbante Vlesi Slip au o capacitata de absorbtie superioara scutecelor normale, putand fi schimbate la intervale mai mari de timp (ideale pentru a fi folosite pe parcursul noptii)
Citeste mai multe informatii sau comanda online scutecele Vlesi Superabsorbant

- Scutece Vlesi pentru incontinenta usoara si moderata

scutece superabsorbanteScutecele pentru adulti Vlesi Slip sunt dezvoltate pentru ingrijirea persoanelor cu incontinenta moderata sau usoara (urinara si/ sau fecala) indiferent daca este vorba de persoane mobile sau imobilizate. Ele incorporeaza cele mai noi solutii din domeniu pentru a sigura protectie, siguranta, confort si discretie persoanelor care le utilizeaza.
Citeste mai multe informatii sau comanda online scutecele Vlesi Normal

- Paturele pentru protectia asternuturilor

paurele vlesiPentru ingrijirea igienica a persoanelor incontinente mobile sau imobilizate, folosirea paturelelor pentru incontinenta este necesara in protejarea aditionala a asternuturilor si patului.
Paturelele pentru incontinenta, denumite "aleze", prezinta 2 parti: partea interioara - care vine in contact cu pielea - alcatuita din corp absorbant imbracat in material netesut, si partea exterioara - care se aseaza pe pat - prevazuta cu folie impermeabila care nu permite trecerea urinei.
Citeste mai multe informatii sau comanda online paturele Vlesi

Spuma de curatare Menalind

spuma menalind incontinenta urinaraIn cazul pacientilor imobilizati,  care nu pot fi deplasati la dus, o toaleta rapida si delicata se poate efectua cu spuma de curatare Menalind. Spuma se aplica direct pe piele, lasand-o sa actioneze timp de 30 de secunde, apoi se curata zona, folosind un prosop cu textura moale.  Spuma Menalind este neutra din punct de vedere al PH-ului iar prin continutul bogat in creatina, ajuta la refacerea mecanismelor defensive ale pielii.
Citeste mai multe sau comanda online spuma Menalind

Lotiunea pentru spalare Menalind

lotiune menalindPentru spalarea delicata a pileii iritate ca urmare a imobilizarii prelungite sau incontinentei se recomanda lotiunea pentru spalare Menalind. Cu un continut bogat in ulei de migdale si pantenol, lotiunea Menalind ajuta la refacerea celulara, hidrateaza si hraneste in profunzime pielea. Lotiunea se foloseste pentru dus sau baie.
Citeste mai multe sau comanda online lotiunea Menalind


Crema Menalind pentru protectie

menalind crema incontinentaPielea neprotejata si expusa la incontineta, poate fi grav afectata de substantele agresive din urina si meteriile fecale, provocand iritatii (dermatite), eczeme, inrosirea tegumentului (eritem) etc. Crema Menalind protejeaza pielea prin formarea protector pe suprafata acesteia, avand un puternic efect nutritiv si hidratant, sustinand astfel mecanismele naturale de regenerare ale pielii.
Se recomanda aplicarea cremei Menalind la fiecare schimbare de scutec, dupa igienizarea zonei genitale.
Crema Menalind se va aplica numai pe pielea curata. Prin continutul bogat de acizi grasi esentiali, aminoacizi, creatina si ulei de migdale, crema regenereaza si calmeaza pielea iritata din zona genitala si fesiera.
Citeste mai multe sau comanda online crema Menalind

Ulei pentru hidratare Menalind

menalind uleiUleiul profesional Menalind pentru hidratarea si ingrijirea optima a pielii, contine uleiuri naturale si vitamina E, esentiale pentru sanatatea pielii. Uleiul ajuta la refacerea pielii degradate si protejeaza impotriva dezhidratarii si iritatiilor. Produsul este usor de aplicat si se poate folosi pe suprafata intregului corp, exceptie facand zona genitala.
Citeste mai multe sau comanda online uleiul Menalind